top of page

Win duotickets voor de Oscargenomineerde film “Lion” [Belgium only]

Fracarita International en Fracarita Belgium mogen dankzij filmdistributeur Entertainment One vijf duotickets verloten voor het waargebeurde drama « Lion », een ontroerend verhaal over een Indische jongen. Deze film - met thema’s als adoptie, kinderarbeid, armoede, hoop, vriendschap en liefde - dompelt je onder in de realiteit waarbinnen ook onze projecten in India zich afspelen. Lees hieronder hoe je kans maakt op een duoticket!

Op 22 februari verschijnt het waargebeurd drama “Lion” in de Belgische bioscopen; een ontroerend verhaal over een Indische jongen waarin o.a. Dev Patel en Nicole Kidman meespelen. De film is gebaseerd op het boek “Mijn lange weg naar huis” van Saroo Brierley. Lion werd genomineerd voor maar liefst 6 Oscars, waaronder Beste Film. Dankzij filmdistributeur Entertainment One kunnen wij 5 duotickets verloten. Het enige wat je daarvoor moet doen is onze wedstrijdvragen juist beantwoorden. Uit alle juiste inzendingen verloten wij dan 5 duotickets. Waag dus zeker je kans!

Synopsis van de film

Een vijfjarige Indische jongen raakt zijn broer kwijt in een station en stapt per ongeluk op een trein die hem duizenden kilometers verder voert. Hij zwerft moederziel alleen door de straten van Calcutta, tot hij geadopteerd wordt door een koppel uit Australië. Vijfentwintig jaar later beslist hij om op zoek te gaan naar zijn verloren familie.

Trailer

Via deze link kan je de trailer bekijken: www.youtube.com/watch?v=YdIX6OApfBY

Link tussen de Broeders van Liefde en India

Fracarita International, Fracarita Belgium en de Broeders van Liefde zetten zich in voor hulpbehoevende mensen in India. De Saint Peter’s School in Simalia (Ranchi) is daar een mooi voorbeeld van. In 2009 kon met de opbrengst van Fracarita Belgium’s toenmalige Zuidactie een lagere school worden gebouwd in het Indische plattelandsdorp Simalia. Hiermee kwam een einde aan de schrijnende kinderarbeid in de lokale steengroeve. De Zuidactie van 2016 ging nog een stapje verder: via secundair onderwijs werd een halt toegeroepen aan de generatie-armoede in het straatarme dorp.

WEDSTRIJDFORMULIER (indien het formulier hieronder niet zichtbaar is of niet werkt, klik dan hier)

Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page