top of page
SYMPOSIUM - GROOTSEMINARIE BRUGGE - WOENSDAG 5 JUNI 2019

WAT?


Fracarita International organiseert, in samenwerking met Bisdom Brugge en Kontinenten vzw, een symposium met als thema 'Bevordering van de gehele menselijke ontwikkeling: menselijke waardigheid en samenwerking & ontwikkeling'. Het belooft een boeiende dag te worden met lezingen van prominente sprekers, aangevuld met leerrijke workshops in de namiddag.

PROGRAMMA?

Het programmaboekje en de uitnodiging kunt u hier lezen (pdf-document). Extra informatie over de keuzeworkshops in de namiddag vindt u hier. Curriculum vitae van de sprekers en meer info over hun lezingen leest u hier.

 


WAAR?


Auditorium Grootseminarie, Potterierei 72, 8000 Brugge.

WANNEER?


Woensdag 5 juni 2019 van 09.00 uur tot 17.30 uur.

PRIJS?


Voor de democratische prijs van 25 euro kunt u een volledige dag luisteren naar interessante lezingen, deelnemen aan workshops en 's middags genieten van een maalijd in de historische eetzaal van het Grootseminarie. Studenten betalen slechts 10 euro.

IMG_7054.JPG
logobisdomkleur.jpg
logo_kontinenten.jpg
Fracarita International bird right.jpg
logo Stad Brugge Noordzuiddienst.PNG
Duurzame-ontwikkelingsdoelstellingen-1.p

ZUIDACTIE 2019

Dit jaar voert Fracarita Belgium campagne voor kinderen die blind of slechtziend zijn in Rwanda. Net als elk kind, hebben ook zij heel wat talenten. De structurele armoede in Rwanda belet hen echter om deze talenten te laten groeien en later op eigen benen te staan. Heel wat blinden en slechtzienden blijven hun leven lang afhankelijk van anderen of gaan op straat bedelen om te kunnen overleven.

Maar in een heel bijzondere school van de Broeders van Liefde in Rwamagana, krijgt het “ongezien talent” van deze jongeren wel alle kansen. Een gemotiveerd team van leerkrachten, onder hen ook blinden en slechtzienden, zet zich dagelijks voor hen in. De leerlingen krijgen net dezelfde leerstof als in de gewone scholen maar leren daarnaast ook allerlei technieken aan om een zo zelfstandig mogelijk leven te kunnen leiden (braille, stoklopen, oriëntatie, enz.). Zo ontdekken ze dat ze ondanks hun beperking, toch op eigen benen kunnen staan. En dit is echt nodig als je in een straatarm land als Rwanda wil overleven.

Bekijk de campagnefilm hiernaast en maak kennis met enkele heel bijzondere leerlingen en oud-leerlingen van de school! Meer info via de campagnewebsite.

UW STEUN MAAKT HET VERSCHIL!

 

Wilt u er ook voor zorgen dat kinderen met een visuele beperking later niet hoeven te gaan bedelen? Steun dan de Zuidactie, want onderwijs voor kinderen met een visuele beperking is erg duur, zeker in een laag-inkomensland als Rwanda. Ouders kunnen nauwelijks bijdragen in de kosten. Via de school van de Broeders van Liefde in Rwamagana kunnen deze kinderen hun talenten helemaal laten openbloeien.

Fracarita Belgium

IBAN: BE51 4459 6281 2162

BIC: KREDBEBB
Gestructureerde mededeling: 038/0190/00254

Indien uw bijdrage € 40 of meer bedraagt, ontvangt u een fiscaal attest voor 45 % van het gestorte bedrag.

 

WILT U GRAAG OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Blijf op de hoogte van onze projecten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika via Fracarita International's officiële Facebookpagina! Sinds kort hebben we ook een eigen Instagramaccount! Of schrijf je in voor onze periodieke digitale nieuwsbrief!

  • Facebook
  • Instagram
  • Subscribe to newsletter
  • YouTube
IMG_6120.JPG
IMG_6095.JPG
bottom of page